WwW.ParajsaChat.Com

UMode ose Modet personale te Userit.
 

Pershendetje,keto jane modet qe mund ti vendosni nickut ( pseudonimit tuaj) kur hyni ne IRC Conference Room .

Kujdes Mbani mend:
¤ Per te vendosur nje mode : Beni:  /umode + modes   ( Pershembull: /umode +m  bllokon privatin tuaj, dhe personat e tjere nuk mund t'ju shkruajne ne privat )
¤ Per te hequr nje mode : Beni: /umode - modes          ( Pershembull: /umode -m liron privatin tuaj dhe personat e tjere mund t'ju shkruajne ne privat )

Keto UserModes - Permbajne edhe Oper Modes:

Umode A:
¤ Server Administrator - (Komande vetem per Oper) - Kjo do t'ju beje nje server administrator dhe do t'ju japi access( mundesine) te perdorni komandat e  server admin .

Umode a:
¤ Services Administrator - (Komande vetem per Oper) - Kjo do t'ju beje nje  Services Administrator, dhe do t'ju japi access( mundesine) te perdorni komandat e  services admin .

Umode b:
¤ ChatOps - ( vetem  helpop/Oper ) - Kjo ju jep mundesine te merni chatops message(s).

Umode c:
¤ Clients - ( Vetem Oper ) - Ju jep mundesine te shihni te gjithe Userat qe  Lidhen dhe C'lidhen (dalin) nga Rrjeti IRC (network) .

Umode d:
¤ DCC Override - Ju jep mundesine per te derguar dhe mar c'do lloj dcc file, edhe  .exe files - Kini vemendje opcionet e  mIRC  jane te vena ( default) ne menyre qe te pranoni  files,  keshtuqe nese s'doni te merni ju duhet te beni "block"

Umode e:
¤ DCC Block - Kjo mode pengon/parandalon  dergimin dhe marjen e kerkesave dcc .

Umode f:
¤ Flood Notices - ( Vetem Oper ) - Kjo na tregon cili User ka kaluar limitin e tije/saj per  flood ne server .

Umode g:
¤ GlobOps - (Vetem  helpop/Oper ) - Te jep mundesine  te maresh: Globops messages .

Umode G:
¤ Global Notices - (Vetem helpop/Oper ) - Te jep mundesine te maresh global messages. Kjo komande do t'ju informoje kur perdoren disa  oper commands ( Komanda Operi) , ose informacione te tjera ne Rrjetin IRC ( network)  . 

Umode h:
¤ HelpOps - ( Vetem  helpop/Oper ) - Kjo ben te mundshme te dali  "looks very helpful" ( " Eshte i gatshem t'ju vij ne ndihme" ) kur ju bejne  /whois  dhe ju jep mundesine  per te mare helpop notices.

Umode i:
¤ Invisible - Kjo do te fshehi  idle time ( Kohen qe keni pa shkruajtur ) , dhe do ti pengoje userat te shohin nickun tuaj  kur ata perdorin komandat: /names #channel ose  /who #channel, pervecse rastiti kur userat qe bejne komanden ndodhen brenda #kanalit ( #channel) per te cilin perdoren komanden /names ose /who.

Umode I:
¤ No Invites - Kjo mode bllokon Invite( ftesat), do t'ju ndaloje te merni Invite ose te beni Invite .

Umode j:
¤ Java - Kjo ju identifikon ju si Java user ( domethene: qe hyni me nje applet java, nga nje website) . Kjo mode NUK vihet manuliasht me dore por automatikisht nga serveri. .

Umode k:
¤ Kill Mode - (Vetem Opers ) - Te jep mundesine te maresh Kill messagges ( mer nje mesazh kur behet Kill) .

Umode L:
¤ Language Filter - Kjo ben te mundur qe disa fjale banale te filtrohen, ju do te shihni kete gje  "****" ne vend te fjaleve.

Umode m:
¤ Moderate/Message Blocking - Kjo ben te mundur qe te mbyllni privatin, dhe asnje person nuk ka mundesi tu shkruaj me ne privat. Kjo eshte e vetmja umode qe bllokon privatin.
Umode B:
¤ Umode m Exception - Kjo mode i jep mundesine personave qe ndodhen ne  buddylist-en tuaj te mbikalojne  mode +m  dhe t'ju flasin ne privat .

Umode C:
¤ Umode m Exception - Kjo mode i jep mundesine personave qe ndodhen ne te njejtin kanal/dhome ku ndodhesh ti, te mbikalojne mode +m dhe t'ju flasin ne privat . 
Umode J:
¤ Umode m Exception - Kjo mode i jep mundesine personave qe hyjne me java , te mbikalojne mode +m dhe t'ju shkruajne/flasin ne privat.

Umode M:
¤ Umode m Exception -  Kjo mode i jep mundesine personave qe jan te regjistruar edhe ndodhen ne te njejtin kanal/dhome me ty, te mbikalojne mode +m dhe t'ju flasin ne privat
Umode R:
¤ Umode m Exception - Kjo mode i jep mundesine personave qe jan me nick te Regjistruar , te mbikalojne mode +m dhe t'ju shkruajne/flasin ne privat.

Umode W:
¤ Umode m Exception -Kjo mode i jep mundesine personave qe ndodhen ne Watchlist-en tuaj, te mbikalojne mode +m dhe t'ju shkruajne/flasin ne privat.

Umode n:
¤ Newsflash - Te lejon te maresh  newsflashes .

Umode o:
¤ Operator - ( Vetem Oper ) - Kjo mode ju ben  IRCOp

Umode p:
¤ CTCP - Kjo do t'ju bllokoj marjen e CTCP-eve, po ashtu edhe te Ping .

Umode q:
¤ Quiet - Kjo mode ju ben  ne guest dhe  “unable to speak” pra nuk ju dalin mesazhet qe shkruani.   E vetmja menyre per te hequr kete mode eshte te beni disconnect pastaj  connect ( pra te dilni dhe te hyni perseri) .

Umode r:
¤ Registered - Kjo do te thote qe ju po perdorni nje registered nickname ( pseudonim te regjistruar) - kjo mode vendoset automatikisht kur ju identifikoheni.

Umode s:
¤ Server Messages - Kjo ju lejon te merni  server messages ( mesazhe nga serveri).

Umode t:
¤ Reports - ( Vetem Oper ) - Ju jep mundesine te merni nje raport ( mesazh ) nga serveri kur dikush per disa komanda si :  /list , /stats, or /admin.

Umode w:
¤ WALLOPS - Kjo ju lejon te dergoni dhe merni  wallops messages.

Umode x:
¤ Hash Host - Kjo ben te mundur qe userat mos te shohin IP-ne tende te vertet .Me kete mode, i beni me te veshtira sulmet  nukes, packets, . Kjo mode nuk mund te dizaktivohet ne  Webchat dhe ne UnitedChat .

Umode X:
¤ Dehash Host - ( Vetem Opers ) - Kjo i jep mundesine nje IRCOp te shohi IP-nč reale te vertete dhe komplete, te nje personi .

Umode y:
¤ Whois - ( Vetem Opers ) -Kjo te jep mundesine te shohesh Userat qe bejne nje  /whois <yournick>  ( pra nje whois tek pseudonimi juaj) .

Umode z:
¤ Services Agents -Kjo mode eshte projektuar  per te treguar nje Services Agent  - Kjo mode nuk mund te vendoset  manualisht. Kur eshte e vendosur, “Nickname is a Services Agent” do t'ju dali kur i beni nje whois  atij NickName. 

Kjo eshte lista aktuale e USERMODES, nese kam harruar ndonje ma beni te ditur!

 

Faqja Kryesore

Powered by LuXor   CopyLeft ParajsaChat.Com.

Keto komanda mund te meren dhe te behen copy paste neper faqe te tjera. E vetmja  gje qe ju kerkoj eshte te beni te njohur qe jane mare nga ParajsaChat.com , duke shtuar ne fund :

Fuqizuar nga: ParajsaChat.Com