WwW.ParajsaChat.Com

Manuali Komandave per ConferenceRoom 2.1  IRC


Mund te lidheni me serverin me adresen :
/server Irc.ParajsaChat.Com
[ Ose nga Faqja : http://www.ParajsaChat.com/Chat  ]
Per Informacione te tjera kontaktoni tek #Ndihme , ose per Ndihme Administrative te serverit tek #Sherbimet.
Desha te nenvizoj se ne kete trajtim te komandave jane permbledhur gjithcka reth komandave ne irc, ketu mund te merrni informacionin per viruset,per spam, per komandat qe u nevojiten Aoperatoreve te ardhshem .
Shpresoj keto informacione tju hyjne ne pune.

----------------------------------------------------Komandat per Pseudonimin ( NickServ)--------------------------------------------

REGISTER
Aty jane 4 komanda qe duhen bere patjeter kur ti rregjistron nje nick dhe ta besh ate te sigurt qe mos ta perdori njeri ne mungesen tende.
/ns register Password Email
/ns set protect on ...nickserv ndryshon nickun tuaj ne Guestxxxxx pas 60secs.
/ns set secure on ...Detyron nje user te identifikoj nickun.
/ns access wipe ...Fshin te gjitha accesset e tuaj ne list ...bashk me secure on. Kjo eshte menyra me e mire per te ndaluar te tjeret te perdorin nickun tuaj.

SET
Tani qe pseudonimi eshte i sigurt... ti mund te shtosh disa gjera pseudonimit tend me komandat qe vijojne me posht.

Password Protect URL
NoMemo Email ShowEmail
Mlock Secure Mreceipts
Mforward Field Authorize

SET PASSWD
Per shume arsye ne ndryshojme passwordin e nickut tone.
/ns set passwd password.
Useri duhet te identifikohet ne Nickserv per nickun qe po perdor perpara se te ndryshoj passwordin. Eshte me e sigurt te perdorni nje alpha/numer password per me shume siguri.
Passwordi duhet te kete te pakten 6 karaktere.

SET PROTECT
Kjo komand detyron nickservin te ndryshoj nje user ta pa autorizuar ne guestxxxxx pas 60secondash nqs ata nuk identifikohen.
/ns set protect on.
Ju gjithashtu mund te perdorni HIGH protect per nickun tuaj, ku nje user do te kthehen ne Guestxxxxx menjehere. Por ju duhet te identifikoheni ne nickserv perpara se te perdorni nickun.
/ns set protect HIGH on

SET URL
Vendosja e nje URl-je ka kuptimin e venies te nje webpage ne infon e nickut tuaj /ns info
/ns set url http://myhomepage.com
Per te hequr url-n nga nicku juaj, perdor : /ns set url <ENTER>

SET NOMEMO
Ju keni nje opsion te refusoni memot nga userat. IRCop-et e kalojne kete opsion.
/ns set nomemo on/off
Derguesi do te informohet nqs useri do ose jo te marri memo.

SET AUTHORIZE
Ju keni nje opsion qe do refuzoj nga shtimi juaj ne access ose listen e miqeve, deri sa useri merr permitin tuaj ne radhe te pare.
/ns set authorize chanlists on/off
/ns set authorize buddy on/off

Nqs dikush mundohet tju shtoj ne listen e nje kanali ose ne listen e miqeve, nderkohe qe autorizimi eshte vene ne nickun tuaj, ata do te informohen menjehere. Ti do te marresh nje mesazh ne sistem. Nqs ti ke deshire ta pranosh kerkesen e tyre: /ns auth accept 1 ata do te informohen qe ti e pranove kerkesen e tyre.
(Me shume informacione per Auth komand do tju flasim me vone.)

SET EMAIL
Ju gjithashtu mund te shtoni e-mail ne infon e nickut tuaj dhe ne rast humbje passwordi eshte e vetmja menyre duke derguar e-mail te csops#webchat.org ose ne #operhelp .

SET SHOWEMAIL
Ju keni gjithashtu opsionin per te treguar ose fshehur e-mail adressen tuaj /ns info fshije
/ns set showemail on/off

SET MLOCK
Nje user ka nje shume te madhe modesh qe mund te ndihmojne per tu vene ne nickname, nje list e tyre eshte e vlefshme te /hs umode
Pra sapo te vendosni se cilen mode do te mbanii ju mund ta mbyllni direkt duke perdorur
/ns set mlock on/off

SET SECURE
Kjo komand do te siguroj nickun tuaj me teper se kurr perdorni komanden "protect"
Do te detyroj userin te identifikohet te nickname perpara se te kete access ne te.
/ns set secure on/off
Ju mund te shtoni gjithashtu opsionin me agresiv me /ns set secure HIGH on

SET NOOP
Duke i shtuar nickut tend opsionin NOOP on, Chanserv nuk do tju japi op ne kanalet qe ti ke access. Ju duhet te perdorni komanden e chanservit /cs op #kanali pseudnimi.

SET MRECEIPTS
Ju mund te merrni nje konfirmim qe nje person ka lexuar memon tuaj duke perdorur kete komand.
/ns set mreceipts on/off
Ju do te viheni ne djeni me ane te sistemit qe do tju thoj qe useri tjeter e ka lexuar memon tuaj.

SET MFORWARD
Ju gjithashtu mund te mos pranoni memo me nje nick por ti dergoni ato te nje nick tjeter qe ju e perdorni me shume.
/ns set mforward on nick
dhe gjithashtu ta hiqni duke perdorur.
/ns set mforward off
Ju duhet te identifikoheni ne te dy pseudonimet me passwordin perkates.

SET FIELD
Duke shtypur /ns info nick, ju do te shikoni te gjitha informacionet e vlefshme mbi ate person. Ne kemi opsionin tjeter qe mund te shtojme shume fusha nickut tone.
Per te pare ato shtype: /ns set field
Pershembull ju doni te shtoni moshen tuaj ne nickun tuaj, atehre perdor.
/ns set field age 21

SET AUTHORIZE BUDDY
Ne mund te shtojme pseudnime dhe ti shikojme ata, keto te dyja jane pergjethsisht njelloj.
eshte e ngjashme me /notify list vetem shume pak afiçente, sepse eshte e manaxhuar ne server , dhe e pa limituar ne programin qe ju po perdorni. Sidoqoft limiti eshte ne 128 hyrje.

Me fjale te tjera, ju mund te shkoni ne c'do kompjuter dhe te perdorni irc, duke perfshire dhe java, dhe te kesh access ne listen e miqeve tuaj duke perdorur nickserv.
Sic permenda dhe me perpara, Komanda per ta bere ON eshte /ns set authorize buddy on.

Ka komanda qe ju ndihmojne juve te manaxhoni autorizime te kerkuara, E emrtuar AUTH komand:
LISTS - lista e AUTH qe ju kane kerkuar... /ns auth list
READ/VIEW - Read lexon AUTH e kerkuar ... /ns auth read #
APPROVE/ACCEPT - Pranon AUTH e kerkuar ... /ns auth approve #
REJECT/DECLINE - Zhduk AUTH e kerkuar ... /ns auth reject #

Ne rastet e aprovimit ose te jo aprovimit useri qe ka bere kerkese do te informohet me nje memo sistem qe do tju thoj atyre vendimin tend.

Ato jane te gjitha komandat e vendosjes se pseudonimit... mba ne mendje qe kur perdor nje SET komand useri duhet te jete identifikuar ne NickServ per ate pseudonim.

ACCESS
Kjo komand eshte per manaxhimin e access listes tuaj....kuptimi eshte qe ju mund te keni ident@hosts te ndryshme ne listen e accesseve tuaj kjo varet ne sa (ISP) ose (idente) perdorni. Nqs ju rregjistroni Pseudonimin tuaj dhe pseudonimi nuk ka asnje siguri, juve nuk do tju duhet te identifikoheni ne NickServ per te perdorur ate pseudonim, por asnje sherbim tjeter nuk do te jete i gatshem tju sherbej juve, Siç eshte MeMoserv.

Jane disa rruge per te perdorur accessin e ardhshem:
LISTS - Lista e gjithe ident/hosts... /ns access list
ADD - Shton nje ident@host... /ns access add user*!*@*.home.com
WIPE - Fshin te gjitha ident@host's... /ns access wipe

IDENTIFY
C'do here nje user i rregjistrua hyn ne NetWork, ata duhen te identifikohen ne NickServ, nqs te gjitha komandat per te siguruar nickun jane vendosur ...komanda eshte / ns identify password. Ju mund te identifikoheni edhe pseudonime te tjere qe posedohen nga ju duke perdorur: /ns identify nick password

RECOVER
Papritur nje person do futet ne server dhe do shofi qe pseudonimi i tyre po "perdoret".
Kjo gje mund te kete ndodhur nga nje problem laggu (i vonuar) mbasi jeni shkeputur nga serveri me peer (i vonuar) ose nga ndonje pakujdesi e juaj dhe sigurimi i nickut nuk eshte bere tamam dhe dikush mund te jete duke e perdorur. Ne mund te marrin pseudonimet tona duke perdorur nje ose dy komanda:
/ns recover nick password - Kjo do te bej te mundur qe personi tjeter te kthehet ne Guestxxxxx

RELEASE
Mbasi keni mbaruar me komanden "recover", NickServ ruan pseudonimin per disa minuta perpara se ta liroj ate dhe duke e bere ate te manovrushem, Perdor: /ns release nick password - Do te liroj nickun tuaj menjehere nga "mbajtja" dhe ta bej ate te perdorushem nga ju.

GHOST
Nje rruge e shpejt per te marre nickun duke perdorur vetem nje komand eshte /ns ghost nick password.
Kjo ben pseudonimin tend te perdorushem menjehere por gjithashtu do te bej te mundur shkeputjen e userit tjeter nga serveri ¤ ¶¤

DROP
Nqs nje pseudonim nuk perdoret nga personi per 21 dite (pa u identifikuar) do te ç'rregjistrohet automatikisht. Sidoqoft ju mund te doni ta ç'rregjistroni pseudonimin me deshiren tuaj duke shkruajtur: /ns drop nick
Ju duhet te identifikohen ne NickServ per ate pseudonim.

Buddy/Watch
Lista e miqeve=buddy dhe ajo e watch=shikimit jane pothuajse te njejta...ato lejojne ju te shtoni nje user ne list qe do te tregoje se kush eshte online, nqs ju shkruani: /ns buddy list ose /ns watch list

Ju mund te shtoni ose fshini njerez nga lista e miqeve
Per ti shtuar shkruani: /ns buddy add nick = pseudonim
Per ti fshire shkruani: /ns buddy del nick

Disa njerez kane te vendosur opsionin ne pseudonimet e tyre kshuqe ty do te duhet te pyesesh ata dhe te marresh lejen e tyre perpara se ti shtosh ne listen e miqeve. Duke shtuar ata me komanden /ns buddy add nick
ata automiatikisht do te marrin nje mesazh qe ben fjale per kerkesen tuaj dhe lejen e tyre.
Ata mund ta pranojne ose jo dhe juve do te merrni po te njejtin mesazh automatikisht.

INFO
Per te pare informacion per nje person ne pseudonimet e tyre, perdorni komanden /ns info nick
Kjo gjithashtu do tju tregoje gjithchka siç jane "FIELD" qe folem pak me lart, ata mund ose jo te kene opsionin e noop on, the nqs ata kerkojne autorizim per listen e miqeve.

ACC
Komanda ACC do tju lejoje juve te shikoni nqs personi qe po perdor pseudnimin eshte pronari i vertet i pseudonimit PSHM: ./ns acc nick
do tju tregoje juve (0), (1) ose (2) ne fund te pergjigjes

(0) Tregon qe ata nuk kane asnje lloj accessi
(1) Tregon qe jane te ngjashme me listen e accesseve
(3) Tregon qe eshte identifikuar
Shembull: : -NickServ- ACC Tauri Tauri 2 (Identified)
Useri duhet te jete online qe ju te jeni ne gjendje te perdorni komanden e lart permendur, ne te kundert ju do te shikoni kete: -NickServ- User not online, Tauri

LISTCHANS
Kjo komand do tju tregoje juve se ne sa kanale keni access si uop/vop/aop/sop/founder
/ns listchans.
Ju duhet te identifikoheni ne nickserv para se te perdorni kete komand, dhe kjo komand sherben vetem per informacionine pseudonimit tuaj.

 

------------------------------------------------------- Komandat e Kanalit ( ChanServ)----------------------------------------------------

Rregjistrimi i nje Kanali
/cs register #kanali passwordi dhe Titulli i kanalit
Titulli i kanlit duhe te reflektoj per c'fare eshte kanali dhe do te behet i dukshem ne infon e kanalit. Vini re: Krijusi i Kanalit duhet te perdori e-mail adres te vlefshme ne infon e Pseudonimit dhe passwordi mund te dergohet me e-mail nga csop nqs ti e kerkon.

Identifikimi
/cs identify #kanali passwordi
Kjo komand duhet te behet c'do here qe krijuesi i kanalit do te bej ndryshime ne kanal. ChanServ zakonisht do tju informoj se ju duhet te identifkoni ne fillim.

Informacion
/cs info #kanali
Kjo komand eshte e ngjashme me ate te /ns info nick, por perdoret per te marre informacione rreth kanalit. Komanda e informacionit tregon Krijuesin e kanalit, kur eshte rregjistruar, kur ishte operatori fundit, Topikun, modelock, opsionet dhe Nivelin e memove, Url-n e kanalit, etj.

Access/ACC
/cs access #kanali pseudonimi ose /cs acc #kanali pseudonimi
Keto dy komanda jane te ngjashme, Keto i japin te drejten nje useri te kontrolloj se c'fare accessi ka nje user tjeter ne c'do kanal. Keto dy komanda duhet te perdoren kur ju jeni Online.

Drop
/cs drop #kanalin
Kjo komand perdoret per te hedhur posht nje kanal te rregjistruar nga ju, por ju duhet te identifikoni te ChanServ me passwordin e kanalit, Pra me kete komand te gjithe userat qe kane access ne kanal do te fshihen dhe nuk do te jene me Status.

Why
/cs why #kanali Pseudonimi
Kjo komand eshte e ngjashme me Access/ACC, Sidoqoft kjo do tju tregoje juve nje gje te vecant, pra do tju tregoje juve Pseudonimin e personit qe ka Status. Shembull : ChanServ- anonymous has SuperOp access to #shqiperia, because they have identified for the nickname anonymous which is on the channel SOp list. Per te perdorur kete komand ju duhet te jeni (founder/sop/aop/vop/uop)

OP/VOICE user
(op): /cs op #kanali pseudonimin
(voice): /cs voice #kanali pseudonimin
Ju mund te op-ni nje user vetem nqs OpGuard eshte OFF. Nqs Opguard eshte ON useri do te behet deop nga Chanserv.

DEOP/DEVOICE user
(op): /cs deop #kanali pseudonimi
(voice): /cs devoice #kanali pseudonimi
Keto dy komanda do te bejne deop nje user ode devoice.

UNBAN
/cs unban #kanali
UNBAN komand eshte e ndaluar kohet e fundit dhe me ate komand Chanserv do te levizi vetem Bannet qe ndikojne mbi ty.

INVITE
/cs invite #kanali
Nqs ti je uop ose me access me te madh ne ate kanal qe eshte bere +i (vetem te ftuar) ti mund te perdoresh komanden e lart permendur, Chanserv te lejon ty te futesh ne kanal
Ti nuk mund te ftosh usera te tjere me ane te chanservit.

MDEOP
/cs mdeop #kanali
Kjo komand do tju lejoj juve te beni nje masse deop ne kanal por ti duhet te jesh i vetmi user me access te madh ne ate kanal se pshm : -ChanServ- Another user (anonymous) currently outranks you in the channel, and you may not use MDEOP.

MKICK
/cs mkick #kanali Kjo komand do te bej te mundur Nxjerrjen jasht te te gjithe userave, Ju do te vini re qe Chanserv do te ndryshoj Kanalin ne : +ilb *!*@* per nje epriudh te shkurter kohe. Aop mund ta perdorin kete komand por ata duhet te jene me te medhenjt per momentin ne kanal ne te kundert Do tju dali mesazhi nga Chanserv sic e permenda dhe pak me lart.

Count
/cs count #kanali
Kjo komand do tju tregoje juve se sa sop/aop/vop/uop/akicks Jane ne kanal. Kjo komand perdoret vetem nga user qe kane access ne ate kanal.

SET
Chanservi i jep Krijuesit te kanalit shume opsione per kontrollomin e kanalit por me perpara ai duhet te identifikoj kanalin me password per te vendosur komandat e meposhtme:
Mlock Ident Topiclock Keeptopic
Autovop Restrict Founder Memolevel
URL Desc Email Passwd
Opguard

SET FOUNDER
/cs set #kanali FOUNDER
Kjo komand do ndryshoj krijuesin e kanalit. Krijuesi i vjeter duhet ti japi passwordin Krijuesit te ri perpara se te perdorni komanden.

SET PASSWD
/cs set #kanali PASSWD passwordi
Kjo komand do te bej te mundur nderrimin e passwordit. Por ju duhet te identifikoni kanalin ne radhe te pare. Minimumi passwordit eshte me 6 shkronja/numra/apo shenja qofshin.

SET DESC
/cs SET #kanali DESC pershkrimi
Kjo komand do te nderoj pershkrimin e kanalit kur userat te bejne /cs info #kanali.

SET URL
/cs SET #kanali URL url
Kjo komand do te nderoj url-n tuaj dmth websitin e kanali. Ju mund te ndryshoni URL-n duke perdorur /cs SET #kanali URL <enter>

SET MEMOLEVEL
/cs SET #channel MEMOLEVEL founder/sop/aop/vop/uop
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te lejoj se kush nga lista e kanalit te marri memo.

SET MLOCK
/cs set #kanali MLOCK +/- modes (ose mlock off)
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te nderoj modet e kanalit. Ato mund te mbyllen on ose off varet nga c'fare specifikon ti. PSHM: /cs set #beginner MLOCK +rtn-k. Ju nuk mund te levizni mode +r eshte nje kanal i rregjistruar, dhe anasjelltas ti nuk mund te mbyllesh kanalin +k, l dhe O. Nje list e modeve te kanali do tju shfaqet nqs beni: /hs cmodes.

SET IDENT
/cs set #kanali IDENT on/off
Kjo komand ben Chanservin te injoroj NickServin listen e accesseve, dhe te ben te gjithe Operatoret te identifikohen perpara se te marrin status.

SET OPGUARD
/cs set #kanali OPGUARD on/off
Kjo komand eshte per te siguruar kanlalin dhe per mos te lejuar njerezit te marrin Op ne ate kanal pa u identifikuar dhe pa qene ne access list, ose ata do te behen deop nga Chnaserv.

SET RESTRICT
/cs set #kanali restrict on/off
Kjo komand nuk lejon asnje user te hyj ne kanal pa patur access nqs ata nuk jane ne access list do te behen ban automatikisht nga Chanserv.

SET TOPICLOCK
/cs set #kanali TOPICLOCK founder/sop/aop/off
Kjo komand lejon nderrimin e topicut sipas venjes se modeve nga Krijusi kanalit, Kjo komand gjithashtu ben pjese dhe KEEPTOPIC qe ruan topicun e fundit.

SET KEEPTOPIC
/cs set #kanali KEEPTOPIC on/off
Kjo komand urdheron Chanservin te ruaj topicun e fundit qe ka qene ne kanal, nqs ju provoni te nderoni topicun dhe kjo komand eshte ON, Chanserv do ta ndryshoj topicun menjehere ne ate te fundit.

SET EMAIL
/cs set #kanali EMAIL i-am@home.com
Kjo komand ju lejon juve te bashkangjitni nje e-mail adress ne infon e kanalit, Sapo te vihet e-mail adressa nuk mund te hiqet asnjehere.

SET AUTOVOP
/cs set #kanali AUTOVOP on/off
Kjo komand do te ngrej ne +voice te gjithe userat qe do te futen ne ate kanal, userat qe jane ne uop/aop/sop list nuk do te behen +voice nga Chanservi, Nqs ju beheni kick/ban nga kanali ju nuk mund te ftoni veten tuaj prap brenda.

CHANNEL ACCESS LISTS
Chanserv i lejon Krijuesit te kanalit te kontrolloj dhe ta mbaj listen e userave qe kane access ne kanal. Keto jane 4 komanda qe mbajne listen.
ADD - Ju shton ne list
DEL - Ju heq nga lista
Wipe - I heq te gjitha nga lista
List - Te tregon Listen
Vetem founderi ka te drejte te levizi add/del/wipe Sop list. Sopet kane te drejte te add/del/wipe aop/vop/uop/akick lists. Shembull: /cs sop #kanali add nick ose /cs aop #kanali del nick

UOP
Uop-et ose Userop do te vihen +u kur ata hyjne ne kanal por nuk do te kene nje simbol nga nicku qe do te thote qe ate jane ne access list, Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, ata nuk mund te shkruajne kur kanali eshte +m, Sidoqofte ata mund te ndrsyhojne modet e tyre por vetem kur kanali eshte +d.

VOP
Vop ose Voice do te behen automatikisht +v, ata do te duken qe jane + sapo te hyjne ne kanal.Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d. Ata nuk mund te perdorin kick/ban.

AOP
Aops ose Operatoret

Aops do te behen automatikisht +o nga chanservi dhe do te njifen nga shenja @ sapo te hyn ne kanal. Operatoret jane ne gjendje te kickin te bannin njerez dhe te kontrolloj modet e kanalit, Ata gjithashtu mund te hyn ne nje kanal qe eshte restricted mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d per te ndryshuar nickun.

SOP
Sop ose SuperOperator do te behen direkt +o ne kanal dhe do te njifen nga shenja @ perpara
Sop-et mund te shtojne dhe te heqin uops, vops, aops and akicks. Ata gjithashtu kane te drejtat te kontrollojne kanalin me mire se Operatoret.

FOUNDER
Vetem Krijusit e kanalit mund te shtoj ose heqi nje SOP, c'do user mund te heqi veten nga nje lista e nje kanali.
/cs sop #kanali add/del nick
/cs sop #kanali wipe/list
Krijusi ka te drejten te nderoj c'do gje ne kanal pasi ata te identifikohen te Chanservi me passwordin e kanalit. Krijuesi nuk mund te shtoj nickun e tij ne asnje vend, si pshm Sop.
Pra ne fillim Krijuesi duhet te identifikohet me passwordine kanalit.

AKICK
Chanserv mban akicket ose listen e akickeve, dhe kur nje user eshte ne akick list dhe ai futet ne kanal do te nxirret automatikisht jasht nga chanserv, me nje arsye te opcionale, Arsyeja mund te shtohet mbas akickut qe vijon nga, ident@hostmask, ose nick!*@* me pak fjale duke perdoru masken e bannit.
/cs akick #channel add *!*ident@hostmask (arsyeja)
/cs akick #channel del *!*ident@hostmask
/cs akick #channel wipe
/cs akick #channel list
Shume nga komandat e Chanservit mund te provohen jasht kanalit. Kjo eshte shume efektive kur ke te besh me hackers ose Take-Overs ose me Flood bot. Me te gjitha keto komanda ne mund te mbajme kanalet tone te sigurte nga (TakeOversat)

 

------------------------------------------------------------Komandat e mesazheve ( MemoServ)-----------------------------------------

MemoServ eshte nje servic ne WebNet qe u sherben te gjithe userave te rregjistruar. Ky servic ju lejon juve te komunikoni me user te tjere po te rregjistruar edhe kur ata nuk jane online, Servisi i organizon dhe i pret memot e nisura nga "useri".

Per te perdorur kete servis ju duhet te identifikoheni ne NickServ per pseudonimin tuaj. Mbasi jeni identifikuar, memoservdo tju njoftoj per ndonje memo te palexuar qe ndodhet ne kutine tuaj.

LIST
Per te pare memot tuaja perdorni komanden /ms list. Kjo do tju tregoje juve nje list te memove. Juve do te keni vetem 3 kuti memosh te cilat jane. Inbox, System & Recycle. Nuk ka asnje limit te memove qe ju mund te keni ne c'do folder.

READ
Per te lexuar nje memo shkruaj /ms read # (numri i memos nga lista). Ju gjithashtu mund te zgjidhni per te lexuar nje mori numrash #-# ose numra te zgjedhur #,#.

DELETE
Ju mund te doni te fshini memot tuaja pasi ti keni lexuar duke perdoru komanden /ms del # ose /ms del * (te gjitha). Kjo do levizi memot e zgjedhura per ne Recycle.

UNDELETE/SELECT
Ju gjithashtu mund te undelete memo nga recycle por ju duhet te jeni i sigurt qe recycle eshte folderi aktiv juaji. Per te bere kete shkruani /ms select recycler ... pastaj me folderin e recycler qe do behet folderi jot aktiv, ju mund te perdorni tani /ms list per e marre # e memove qe ju deshironi ti mos fshini. /ms undel # do te kthej mbrapsht memon e deshiruar ne inbox. Ju gjithashtu mund te specifikoni cilen folder doni te dergoni memot e pa fshira me komanden /ms undel # EmriFolderit

EXPUNGE
Per te fshire memot e tua nga folderi i recycle perdor /ms expunge
Kjo komand do ti fshij te gjitha memot nga recycle.

CREATE
Sic eshte programi e-mailit ne mund te manaxhojme memot tone duke perdorur memoserv dhe ti organizojme ato ne foldera te ndryshem.
/ms create emrifolderit pershkrimi
Ju mund te krijoni maximumi deri ne 8 foldera duke patur brenda 3 folderat e veta.

MOVE
Per te levizur memot ne folderat e krijuara ju do te perdorni komanden /ms move # folder
Ju mund te deshironi te levizni me shume se nje memo ne te njejten kohe duke perdor kete komand #-# ose per te treguar numra specifik te memove perdor #,#.

CLOSE
/ms close - Do te mbylli folderin tend activ te memove.

STAT
/ms stat
Do tju tregoje juve nje list te te gjitha folderave te lexuara apo jo qofshin ato.

SEND/SENDTO
Ne kemi shume opsione per dergimin e nje memoje. Duke perdorur komandat qe vijojne ne mund te dergojme memo, nje pseudonimi, nje liste te gjithe kanalit, ose nje porcion te listes se accesseve.
/ms send #kanali/pseudonimi mesazhi-ketu
/ms sendto #kanali uop|vop|aop|sop mesazhi-ketu
Ju gjithashtu mund te dergoni memon tuaj te me shume se nje nivel accessi, duke perdorur:
/ms sendto #kanali uop,vop,aop, mesazhi-ketu

Ne mund te duam te veme dhe nje topic ne memon tone. Kjo do te perfundoj duke perdorur
/ms send #channel/nick MTOPIC topiC MBODY mesazhi
Memot jane te limituara deri ne 256 karaktere.

FORWARD
Nje komand e shkelqyer ne memoserv eshte ajo e kalimit te memove. Kjo lejon ne te kalojme memot ne te gjithe pseudonimet qe perdorim. Per te perdorur kete komand ju duhet te identifikoheni per te dy pseudonimet.
/ms forward on pseudonimi
Kjo mund te kthehet dhe off duke perdorur /ms forward off
Kjo eshte e njeta me komanden e nickservit MFORWARD.

KEEP
Te gjitha memot do te zhduken automatikisht mbas 21 diteve. Prandaj, komanda KEEP lejon juve te mbani nje memo ne folderin tuaj derikur juve ta fshini vete. Kjo eshte vetem per te lexuar memot, dhe ato mund te jene ne foldera te ndryshem.
/ms keep #

IGNORE
Kjo komand lejon juve te injoroni memo nga disa njerez. Nqs nje user eshte ne injorim nga ty
dhe ai perpiqet tu dergoj juve nje memo ata do te marrin nje mesazh ku thuhet "Qe ju nuk deshironi te merrni memo nga ai person/persona. Ja disa komanda te manaxhimit te memoservit dhe listes se injorimit
/ms ignore add pseudonimi
/ms ignore del pseudonimi
/ms ignore list

 

Faqja Kryesore

Powered by LuXor   CopyLeft ParajsaChat.Com.

Keto komanda mund te meren dhe te behen copy paste neper faqe te tjera. E vetmja  gje qe ju kerkoj eshte te beni te njohur qe jane mare nga ParajsaChat.com , duke shtuar ne fund :

Fuqizuar nga: ParajsaChat.Com